НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Седница Епархијских тела

У понедељак, 28. марта 2022. године, одржана је редовна седница Епархијског савета и Епархијског управног одбора Епархије осечкопољске и барањске. Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим је служио призив Светог Духа у параклису Светог првомученика и архиђакона Стефана у Патријаршијском двору у Даљу.

Епископ Херувим се на почетку седнице обратио свим члановима поздравном речју, зажелевши благословену седницу.

На седници је прочитан поздравни телеграм Његовој Светости Патријарху српском г. Порфирију. Из Кабинета Патријарха српског Епархија осечкопољска и барањска добила је одговор на телеграм у којем Његова Светост благосиља седницу епархијских тела са жељом да рад буде плодотворан. Епископ Херувим обавестио присутне о својим делатностима током претходних годину дана. Прочитане су и усвојене Президијалне одлуке Епископа и веома исцрпан извештај духовног и материјалног деловања црквених општина у Епархији осечкопољској и барањској, извештај завршних рачуна за претходну, као и план и предлог буџета за 2022. годину.
Посебан осврт извештаја је био на мисијском животу Епархије осечкопољске и барањске, као и извештај Катихетске канцеларије Епархије осечкопољске и барањске о реализацији верске васпитно-образовне наставе у основним и средњим школама. Сви аспекти су размотрени током ове опширне и конструктивне седнице у којој су сви чланови учествовали врло активно.
КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.