НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Предавање у Осијеку

Са благословом Епископа осечкопољског и барањског Г. Херувима у сали Српске православне црквене општине Осијек у суботу, 04. јуна 2022. године, представљен је Зборник радова са скупа под називом „Српски културни простор, устројство, проблеми у вредности“, одржаног у Новом Саду 17.-18. маја 2019. године у Матици Српској у Новом Саду.

Предавачи на споменуту тему били су угледни и високи гости проф. др. Драган Станић – председник Матице Српске из Новог Сада и др. Милан Мицић, генерални секретар Матице Српске.
У контексту главне теме вечери премијерно је кроз пројекцију приказан и пројекат „Црквене матице“, аутора Миленка Војновића из Осијека у склопу кога је о дигитализованим старим матичним књигама парохије осечке говорио парох осечки протојереј Александар Ђурановић. Програм је водио Зденко Чикара, председник СКД Просвјета – пододбор Осијек.

Захваљујући блиским везама, дугогодишњој сарадњи и заједничким напорима парохије осјечке и осјечке Просвјете, остварено је још једно значајно културно-духовно вече коме је присуствовао велики број верника и гостију.КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.