НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Прослава Заветног дана у Копривни

На дан преподобног Висариона и преподобног Илариона Новог, 19. јуна 2018.године, у храму Рођења Пресвете Богородице у Копривни, прослављен је Заветни дан овог села.
Верни народ се сабрао на вечерњем богослужењу, да приклони своје главе Господу и испуни завет. Под окриљем Пресвете Богомајке, вечерње богослужење служили су парох габошки протонамесник Владимир Недељковић, ђакон маркушички Бранимир Михајловић и надлежни парох протојереј-ставрофор Миљен Илић. За певницом су одговарали теолог Слободан Гајдашевић и студент теологије Бранимир Новаковић. Након одслуженог вечерњег богослужења, парох петровослатински протојереј-ставрофор Миљен Илић, одржао је пригодну беседу о значају Заветног дана за хришћанске породице нашег времена и о житију великих подвижника преподобног Висариона и преподобног Илариона Новог.

У молитвеној радости овог празника, након светог богослужења, у литији се кренуло до Заветног крста и капелице Пресвете Богородице, који се налазе у центру села, где су прочитане коленоприклоне молитве.
Послужење за свештенство и присутан верни народ, у сеоском дому у Копривни, припремила је породица Мирка и Миланке Којчиновић, чиме је настављено ово лепо сабрање свештенства и верника.КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.