НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Владика Херувим примио високе званичнике из Републике Србије

Делегација Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Владе Републике Србије, на челу са директором Управе др Милетом Радојевићем, његовим замеником др Марком Николићем, те председником ,,Удружења Милуитин Миланковић,, мр Славком Максимовићем, 18. јула 2018. године, посетила је у епархијском двору у Даљу Епископа осечкопољског и барањског г. Херувима.
Након важног и конструктивног разговора везаног за обнову храмова и константну помоћ коју Република Србија даје Српској Православној Цркви, а посебно епархијама изван матичне државе, делегација је у пратњи Владике Херувима посетила кућу Милутина Миланковића, где се упознала са радом овог едукативног центра. Затим је уприличена посета Катедралном храму Светог великомученика Димитрија у Даљу и храму Рођења Светог Јована Претече у Сарвашу, у којима су гости упознати са тренутним активностима на обнови ових светиња. На крају посете, Епископ Херувим је у епархијском центру упознао представнике Владе Републике Србије са стањем самог епархијског двора и пратећих зграда, након чега је установљено да је потребна санација и обнова појединих помоћних објеката.

Између осталог, овом приликом је констатована потреба за оснивањем издавачке делатности Епархије осечкопољске и барањске, чиме би се заштитила историјска грађа и појачала духовна обнова и мисијска делатност Епархије, а све у сврху очувања верског и националног идентитета нашег народа на овим просторима. Посета високих званичника завршена је трпезом љубави која је у њихову част уприличена у епархијском двору.КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.