НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Прослава Светог Саве у Тењи

У Тењи, у храму Светог оца Николаја свечано је прослављен наш први архиепископ Свети Сава. Светој Литургији коју је богослужио парох прве парохије тењске протонамесник Драгослав Шалајић присуствовало је мноштво верног народа.
При свршетку Свете Литургије освећено је славско жито и пререзан славски колач, који је припремила породица овогодишњег кума господина Винка Делића. Чланови СКУД-а Свети Сава из Тење такође су принели славски колач и кољиво у славу и част свога заштитника.

После Свете Литургије ученици ОШ Тења извели су пригодан програм састављен од рецитација, духовних песама, рецитала и драмских игроказа, на радост и одушевљење свих присутних. Кумства за наредну годину поводом празника Светог Саве прихватио се господин Бојан Чубра из Тење, примивши део славског колача из руку овогодишњег кума. После подељене анафоре, г. Ђорђе Марјановић је у име СДСС-а свој присутној деци поделио пригодне пакетиће. Верници су дружење наставили у црквеној сали, уз послужење које су припремили кумови.


КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.