НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Слава капеле Свете Петке недалеко од Маринаца

О празнику Преподобномученице Параскеве, 8. августа 2018. године, служена је Света Литургија у капели Свете Петке у шумарку надалеко од Маринаца, која је на овом месту изграђена 1926. године.
На овом месту је раније постојао само зидани крст испод кога је текао извор лековите воде. Извор и данас служи свима који из њега захватају и пију. 

Свету Литургију служио је протонамесник Владимир Недељковић, парох габошки, уз саслужење ђакона трпињског Радована Арсеновића, док је литургијско појање водио месни парох протонамесник Ненад Кесоња. Око драге светиње окупио се народ из Маринаца, којем тежина доласка до капеле није представљала препреку за учешће у овој радости и заједници. 

Након Свете Литургије освећени су славски колач и кољиво. Отац Владимир Недељковић је одржао пригодну беседу на тему жртве и захвалио се свим присутнима на њиховој љубави и пожртвовању.

На крају овог радосног собрања, присутни народ се укрепио на припремљеној трпези љубави поред капеле, у сенци дрвећа и у шумовитом миру.
КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.