НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Састанак Катихетског одбора Епархије осечкопољске и барањске

Благословом Владике Херувима, у оквиру Катихетског уреда Епархије осечкопољске и барањске именован је Катихетски одбор.
Чланови одбора су: Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски господин Херувим, председник Катихетског уреда, јереј Вукашин Цветојевић, водитељ Катихетског уреда, јереј Горан Тодоровић, јереј Марко Шукунда, ђакон Срђан Лукић и Мирослав Мишановић.

У епархијском двору у Даљу, 10. августа 2018. године,  по први пут се састао новоименовани Катихетски одбор. Састанаку је претходила Света Литургију у дворској капели посвећеној Светом првомученику и архиђакону Стефану. Литургијом је началствовао јереј Горан Тодоровић из Бијелог Брда, а саслуживали су му протонамесник Немања Клајић из Мирковаца и ђакон Радован Арсеновић из Трпиње. 

На радном делу састанка расправљало се о многим актуелим темама везаним за подручје унапређивања верске наставе и усавршавања вероучитеља на просторима Епархије осечкопољске и барањске.
Катихетски одбор је донео следеће одлуке:
-За своју славу и заштитника, како Катихетског уреда тако и свих вероучитеља у Осечкопољској и барањској епархији је изабран Свети Кирило Јерусалимски, који је познат по својим Катихезама, односно подучавању људи истинама вере;
-Кључно питање стручности и компетенција вероучитеља у свим средњим школама је решено на простору целокупне Епархије;
-Констатовано је да постоје подручја у Епархији где има ученика православне вере, али се не зна њихов тачан број и нема организоване верске наставе у тим местима. Ово је стављено као примарно и горуће питање које захтева решење;
-Покренуто је разматрање планова и програма, односно прилагођавања верске наставе у вртићима и предшколским групама.

Састанак је окарактерисан као веома успешан јер, иако је био први састанак овог типа, на њему су донете важне и чврсте одлуке везане за унапређивање верске наставе. Такође, веома битна чињеница јесте да се утврдио јасан план и приоритети којима треба да се тежи, да би мисија у проповедању Христовог имена била што плодотворнија и успешнија.
КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.