НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Састанак вероучитеља Епархије осечкопољске и барањске

Благословом Епископа Херувима, 14. августа 2018. године, првог дана великогоспојинског поста,  у епархијском двору у Даљу, сазван је састанак свих вероучитеља Епархије осечкопољске и барањске.
Састанак је почео молитвено, у капели епархијског двора, Светом Литургијом којом је началствовао протонамесник Немања Клајић из Мирковаца, а саслуживали су му јереј Горан Тодоровић из Бијелог Брда и ђакон Радован Арсеновић из Трпиње. 

Након Литургије, у гостопримници епархијског двора, уследио је радни део састанка.
Владика је на почетку поздравио све вероучитеље и, у духу очинске и пастирске бриге, истакао пар момената који су кључни да би настава веронауке испунила свој циљ, измеђи осталог рекавши: -Када на уму имамо да је циљ свакога од нас да задобијемо спасење, онда нам је јасно шта требамо учити децу, данас мале, а у будућности велике хришћане.

Затим је реч препустио водитељу Катихетског уреда, јереју Вукашину Цветојевићу, који је упутио вероучитеље у формалности које требају испунити да би им настава била што квалитетнија. После обраћања оца Вукашина, Епископ Херувим је вероучитељима поделио канонске мандате за школе у којима  ће предавати.
Састанак је завршен, као што је и почео, у молитвеном духу, благодарењем Господу.КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.