НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Савиндан у Борову Насељу

Савиндан у Борову Насељу прослављен је вечерњим богослужењем и Светом Литургијом у парохијској цркви Светог краља Стефана Дечанског, те светосавским академијама у Техничкој, Струковној и ОШ Синише Главашевића.
Вечерње уочи празника и Свету Литургију на дан Светог Саве служио је надлежни парох, протојереј-ставрофор Слободан Блажић, а саслуживао му је парохијски ђакон Срђан Лукић. Овогодишњи светосавски кумови били су парохијани Боровонасељске парохије Драгомир Кепчија и Александар Мацут, са својим породицама, а кумство је преузео Ђорђе Јакшић, такође из Борова Насеља. Након Свете Литургије и освећења славских обележја, деца предшколског и школског узраста произносила су своје деклемације Светом Сави. Све рецитаторе кумови су даривали пакетићима слаткиша, а након академије уприличили су у црквеној сали послужење за све присутне.

Светосавске академије у две средње школе са подручја Борова Насеља (Техничкој и Струковној) одржане су дан раније, а у поменутој ОШ Синише Главашевића, у којој српска деца такође похађају наставу на српском језиику и ћириличном писму, академија је одржана на дан Светог Саве. У склопу ових академија, надлежни парох, протојереј-ставрофор Слободан Блажић, обавио је славски обред и честитао ученицима и наставницима школску славу.

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.