НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Света тајна Јелеосвећења у манастиру Даљска водица

-Последица греха је смрт и сви смо ми носиоци те неизлечиве болести. На првом месту треба да се покајемо за своје грехе, да очистимо своју огреховљену душу, па ће и цело наше тело бити здраво, истакао је Владика Херувим у Даљској Планини.
Стара пословица у нашем народу гласи: Здрав човек има хиљаду жеља, а болестан само једну!
Један од основних постулата хришћанске вере јесте пројава делатне љубави према ближњима, јер нас на то позива сам Спаситељ, Господ Исус Христос, у својим заповестима о љубави. Управо на томе темељу су хришћани, од најранијих времена, бринули за своје ближње показујући делатну љубав када је то било најпотребније. У том контексту, непрестане бриге Цркве, како над телесним тако и над духовним стањем својих чланова, Епископ Херувим је, на навечерје празника Успења Пресвете Богородице, 27. августа 2018. године, благоизволео служити чин Свете тајне Јелеосвећења у манастиру Даљска водица.

Епископу су саслуживали: протојереји – ставрофори Добривоје Филиповић из Маркушице и Милован Влаовић из Даља, јереји Зоран Гојић из Ердута, Милош Кузмановић из Даља, Горан Тодоровић из Бијелог Брда, Драган Сердар из Борова и ђакони Бранимир Михајловић из Маркушице и Предраг Јелић из Даља.

По обављеном чину Свете тајне, Епископ, као некада Апостол Петар, обратио се верном народу. У својој надахутој беседи  истакао је значај ове Свете тајне, како за целокупну заједницу тако и за свакога понаособ. Последица греха је смрт и сви смо ми носиоци те неизлечиве болести. На првом месту треба да се покајемо за своје грехе, да очистимо своју огреховљену душу, па ће и цело наше тело бити здраво. Смрт једино можемо превазићи у Светој Литургији у заједници са живим Христом. Причешћујући се Његовим Телом и Крвљу ми постајемо једно са Њим и само на тај начин бивамо истински исцељени. На тај начин ће нас и Бог Отац препзнати као своју децу и задобићемо живот вечни, закључио је Епископ.

По обављеној Светој тајни, послужење је уприличено у конаку манастира.КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.