НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Успење Пресвете Богородице у Тењи

Слава некадашње Хришћанске заједнице у Тењи - Успење Пресвете Богородице, молитвено је прослављена и 28. августа 2018. године.
Хришћанска заједница, која је у Тењи деловала дуги низ година,  престала је постојати пре више деценија. Међутим, мештани села Тење још увек гаје живо сећање на њено постојање, те се сваке године о празнику Велике Госпојине окупљају у већем броју, да литургијски прославе Крсну славу ове заједнице.  Ове године, уз присуство многобројног верног народа, протонамесник Драгослав Шалајић је богослужио Свету Литургију, уз појање теолога Слободана Гајдашевића  и присутног верног народа. Кумови, Дејан Миољевић са породицом из Тење и Стана Топић из Јосиповца припремили су славска обележја, које су при свршетку Литургије освештана и принесена у славу Божију и Пресвете Богородице. Кумство за наредну годину је прихватила Јованка Ђаковић из Тење. 

После молитвеног благодарења, протонамесник Драгослав Шалајић, парох прве парохије тењске,  захвалио се кумовима и позвао верне да се као права хришћанска заједница, што припадници једне парохије и јесу, активно укључују у све парохијске активности а посебно у литургијско заједничарење. 

Већина присутних је у сали Црквене општине пристуипила Трпези љубави, која је припремљена трудом и залагањем кумова, чланова Црквеног одбора и других парохијана.

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.