НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Савиндан у Мохову, Опатовцу и у Сотину

На дан Светог Саве, првог Архиепископа и просветитеља српског, у храму Светог Вазнесења Господњег у Мохову Свету Литургију је служио протојереј Миладин Спасојевић, уз присуство већег броја верника Моховске парохије. После пригодне проповеди и заамвоне молитве уследио је обред благосиљања славских обележја, које је припремила ученица првог разреда основне школе Александра Пекић, са својом мајком Миланком из Мохова.
Кумства за 2019. годину примио се Срђан Новаковић, са супругом Драганом и сином Душаном из Мохова. По отпусту су уследиле светосавске рецитације ученика ОШ из Моховске парохије, за које их је припремио вероучитељ Срђан Деспотовић. Након рецитација деца су од светосавских кумова награђени пакетићима. На крају је уследило послужење за присутни народ Божји.


Нешто касније, у храму Светог великомученика Георгија у Опатовцу обављен је обред благосиљања кољива и колача, које је припремио кум Гојко Ганић из Опатовца. По завршеном обреду присутнима се обратио протојереј Миладин честитајући им празник, након чега је уследило појање Светосавске химне и послужење. Кумства за 2019. годину се примио Милош Ганић.


У поподневним часовима, у храму Светог оца Николаја у Сотину протојереј Миладин је служио Вечерње богослужење, на којем су учешћа узели верници из сотинске и миклушевачке парохије. По завршеном Вечерњем богослужењу он је сабранима честитао Сасвиндан, а након тога је уследио обред благосиљања кољива и колача, које је припремила ученица петог разреда ОШ Вања Вујасиновић, са својим родитељима Борисом и Тањом из Сотина. Затим су ученици ОШ из Сотина и Миклушеваца рецитовали светосавске песмице, након чега су их светосавски домаћини наградили пакетићима. За 2019. годину кумства се примио Гојко Баждар из Сотина. На крају је уследило послужење за све присутне.


КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.