НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Наставак бриге о обнови храмова наше Епархије

Однос црквених и световних власти везује своје почетке за име једног од највећих царева Римског Царства, Светог цара Константина I Великог и за једног од највећих Епископа Цркве, Светог Атанасија Великог, односно за период 4. века. Од тога тренитка ова два стуба друштва, Црква и држава, функционишу заједно и у једној синергији кроз вртлог времена помажу сваком човеку на путу ка спасењу.
Показујући пастирску бригу, као некада Свети Атанасије Велики, Епископ Херувим је заједно са представницима световних власти, дана 6. септембра 2018. године, обишао Црквене општине и храмове на подручју Осечкопољске и барањске епархије.
На челу са Епископом Херувимом у обиласку су били: г – ђа Ивана Судић, из Конзерваторског Завода у Осијеку, г – дин Вапа и г – дин Радовановић из Покрајинског завода.
Прво су посетили Саборни храм Светог великомученика Димитрија у Даљу, затим храм Светог великомученика Георгија у Боботи, потом Саборни храм Преноса моштију Светог Николаја Мирликијског у Вуковару, да би завршили обилазак у храму Светог Архангела Михајла у Шаренграду.
На крају обиласка, Епископ, као и људи из световних институција, су констатовали да је потребна људска брига за сваку грађевину и да ништа не одолева зубу времена. У том контексту сви се морамо потрудити да сачувамо наше црквене објекте и наше храмове, јер су они место нашег сабирања и узношења Господу бескрвне жртве, од свих и за све.

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.