НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Радна посета архијерејском намесништву осјечком

Човек је тај кога је Господ поставио да господари творевином и да је уређује. Будући да се целокупна творевина преко човека спашава он мора и да се брине за њу и да је чува, јер је све намењено за спасење.
Управо у том контексту, дана 7. септембра 2018. године, Епископ Херувим заједно са представницима из Покрајинског завода за заштиту споменика културе Нови Сад г. Зораном Вапом, г. Дејаном Радовановићем и г – ђом Иваном Судић, директором осјечког Конзерваторског одјела, су посетили храмове и светиње осјечког краја.
Прво су посетили Црквену општину Осијек, храм Успења Пресвете Богородице и Прву српску школу у Доњем граду која је у фази санације и обнове. Затим су обишли гробљанску капелу Преноса моштију Светог Николаја Мирликијског која је у процесу припремања пројектне документације за обнову и санацију. Потом је делегација обишла средњевековни храм Рођења Пресвете Богородице у Копривни, који је недавно обновљен и освећен захваљујући напорима матичне државе Србије и Министарства културе Републике Хрватске.
У последневним часовима Епископ је на иницијативу Конзерваторског одјела Осијек посетио цркве у Мајару, Слободној Власти и Хркановцима и упознао се са проблемима Цркве на тим просторима.КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.