НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Епископ Херувим посетио бршадинску парохију

Бог не живи у рукотвореним храмовима, него је храм Духа Светога сваки човек и управо је  он позван да освећује и оплемењује творевину и да је приноси Творцу. То може учинити само ако се труди, ако напредује у врлинама и подвигу и ако активно учествује у Светој Евхаристији.
Увек славећи Господа и трудећи се да све добро буде, дана 13. септембра 2018. године, Епископ Херувим је у пратњи г – дина Срђана Колара, председника градске организације СДСС- а и градског већника, посетио бршадинску парохију. Заједно са надлежним свештеником протојерејем Љубенком Јовићем су прво обишли насеље Липовачу и црквени посед који се тамо налази. Епископ, видевши постојећу ситуацију је истакао да се планира, на месту срушене куће која се налази на црквеном земљишту, направити богомоља, где ће се окупљати Народ Божији и узносити службу Богу.
Потом су сви заједно отишли у Бршадин, где је Епископ обишао црквену салу коју је Општина Трпиња уступила Цркви на кориштење, где ће се настављати Трпезе љубави и окупљања Народа Божијег после Свете Литургије.
Епископ је нагласио да има још доста посла у овој парохији и да се непрестано треба радити на изградњи Цркве Божије, али је, такође, и похвалио оца Љубенка на његовом досадашњем труду у винограду Господњем.


КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.