НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

И кад живимо и кад умиремо Христови смо

У суботу уочи празника Светог великомученика Димитрија, на митровданске задушнице, православни верници у месту Дреновци посећују гробове својих покојних сродника. Пре неколико година прота Предраг Азап је установио ово молитвено окупљање на српском гробљу у овом селу.
Православни Срби у овом месту дуго година нису ни упражњавали верске потребе; припадају парохији Рајево село али на гробље о задушницама нису долазили, у куће им није долазио свештеник све до 2002. године, када је парохију прузео прота винковачки Предраг Азап.

Данас, 3. новембра 2018. године, било је лепо видети народ Божји окупљен око свештеника, у срдачној молитви. Прота Азап их је и овога пута охрабрио и изразио наду у благословену помоћ Светог Димитрија који постаје заштиник верника села Дреноваца.
Приликом ове посете гробљу и заупокојених молитава Споменка Новковић је припремила и славски колач.

Прота Азап је рекао да је ово врло необичан молитвени сусрет где спомињемо душе покојних предака али се у исто време молимо и за здравље свих њихових потомака. -И кад живимо и кад умиремо Христови смо, поручио је прота Предраг Азап окупљенима.

Протојереј-ставрофор Предраг Азап

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.