НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Прослава Материца у храму Рођења Пресвете Богородице у Копривни

У недељу, 31. по Духовима, дана 30. децембра 2018. године Господње, Српска православна парохија петровослатинска, свечано и литургијски прославила је празник хришћанских мајки – Материце.
Свету Литургију служио је надлежни парох протојереј-ставрофор Миљен Илић. У ову недељу пред Божић прослављамо Материце, које бисмо могли назвати дубоко православним даном мајки.
Породични празници који се славе пре Божића звани Детинци, Материце и Оци су изузетно важни, а посебно у наше време, када је породица угрожена, а чврсте породичне везе ослабљене. Тим поводом изведен је и програм посвећен мајкама.
Традиционално је организована приредба поводом Материца, а ове године су учествовала деца из: Петрове Слатине, Шодоловаца и Копривне. Учествовало је укупно шеснаесторо деце. На празник Материца деца везују мајке, које се ”откупљују” слаткишима и по неком ситницом за свако дете. Показујући примером како свака православна породица треба прослављати овај породични празник, у храму Рођења Пресвете Богородице, једну мајку испред свих хришћанских мајки из ове парохије, везује дете. Ове године ту част имала је госпођа Драгица Радићанин из Шодоловаца. За наредну годину испред свих жена наше парохије јавила се Мирела Којчиновић.
Програм je припремиo протојереј-ставрофор Миљен Илић. Овом приликом, у име председника наше Црквене Општине, уручeна је захвалница Драгици Радићанин која је за сву децу која су учествовала у програму припремила пакетиће.КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.