НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Епископи Милутин и Силуан у посети код Епископа Херувима

У уторак, дана 21. маја текуће године, Његово Преосвештенство Епископ Херувим угостио је Епископа ваљевског г. Милутина и Епископа аустралијско-новозеландског г. Силуана.
Епископ Херувим је дочекао госте у седишту Епархије осечкопољске и барањске у Даљу. Након уводних разговора Епископи Милутин и Силуан су предвођени домаћином обишли манастир Успења Пресвете Богородице у Даљ планини где их је дочекао настојатељ манастира архимандрит Мирон (Вучићевић) који их је упознао са историјом манастира, и повео у обилазак манастирског комплекса. Епископи су затим посетили храм Успења Пресвете Богородице у Осијеку, где су високопоштована господа Архијереји упознати са историјатом Саборног осјечког храма и животом заједнице.
Епископ Херувим повео је своје госте и у разгледање ЦО Вуковар, Саборног храма Светог оца Николаја и храма Преподобне матере Параскеве, упознавши их овом приликом са богатим духовним и културним наслеђем које наш народ има у граду Вуковару, те са будућим пројектима који ће бити остварени у сарадњи Цркве и српских институција. Епископи су посетили и храм Светог великомученика Димитрија где су били упознати са радовима на обнови овог велелепног храма. Један од важних споменика за овај крај јесте кућа познатог српског научника Милутина Миланковића коју су господа Епископи овом приликом посетили.
Гостољубље је настављено трпезом љубави у седишту Епархије.

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.