НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Летња школа у Даљ планини

Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим служио је 24. јуна 2019. године, на дан светих апостола Вартоломеја и Варнаве, свету архијерејску Литургију у манастиру Успења Оресвете Богородице у Даљ планини.
Светом Литургијом започела је са радом друга по реду летња школа калиграфије “Путевима Захарија Орфелина”.

Првог дана ученици су после свете Литургије отпочели са уводним радионицама из калиграфије, иконописа и црквеног појања. Након радионица уследиле су спортске активности, а дан је завршен вечерњим богослужењем.

У овом пројекту учествује више основних школа са подручја вуковарско-сремске жупаније у којима се похађа настава на српском језику и ћириличном писму.

Циљ летње школе калиграфије је, између осталог, упознавање деце са манастирским начином живота, богослужењима и црквеном традицијом, у чему ће им помоћи радионице из области историје, калиграфије, књижевности и музике. Ђаци ће бити анимирани и кроз разне спортске активности.

У касним послеподневним часовима летњој школи придружили су се и ученици из Далмације. Ученике са подручја општине Бискупија, у пратњи својих наставника, у светосупенском манастиру дочекао је и угостио Епископ Херувим са братством манастира. Ђаци ће се у наредним данима упознати са светоуспенским манастиром и својим вршњацима из вуковарског краја, али и са духовним и културним наслеђем Срба овога краја.
КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.