НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Посета летњој школи у Даљ планини

У четвртак, дана 27. јуна 2019. године, манастир Успења Пресвете Богородице у коме се одржава друга по реду летња школа под називом “Путевима Захарија Орфелина” угостио је чланове Удружења Милутин Миланковић из Београда и делегацију Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама из Републике Србије.

Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски заједно са братством светоуспенског манастира и члановима Епархијског управног одбора пожелео је добродошлицу гостима из Београда угостивши их у конаку манастира.

Секретар Удружења господин Слободан Стојковић је након пријема кроз стручну презентацију упознао присутне и ђаке - полазнике летње школе са ликом и делом научника Милутина Миланковића, али и са радом своје организације.
Председник Удружења Милутин Миланковић господин Славко Максимовић је затим уручио Епископу Херувиму повељу пријатељства као знак добре воље за сарадњом у будућности.

Након тога чланови Удружења посетили су родну кућу Милутина Миланковића у Даљу која је претворена у културно - научни центар.

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.