НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Летња школа у посети Далмацији

На иницијативу удружења „ЖЕНА КОСОВСКЕ ДОЛИНЕ“ на челу са председницом Радмилом Дрезгом организован је „Вуков камп- летња школа српског језика“ Далмација 2019.
У кампу су учествовала деца завршних разреда вуковарских основних школа која су похађала летњу школу калиграфије „ Путевима Захарија Орфелина“ у манастиру Успења Пресвете Богородице у Даљ планини 2019. године.
Благословом Његовог Преосвештенства Епископа осечкопољског и барањског г. Херувима и Његовог Преосвештенства Епископа далматинског г. Никодима остварена је ова иницијатива.
У пратњи вероучитеља јереја Горана Тодоровића и верочитеља Пере Ђокића ученици су у периоду од 27. августа до 1.септембра обишли највеће светиње епархије далматинске: манастире Крупа, Крка, Драговић, Оћестово и Лазарицу, те православне цркве и друге знаменитости у Шибенику и Задру.
Задњи дан боравка после Свете Литургије и прочитане молитве за почетак нове школске године игуман манастира Крка о.Севастијан захвалио се на свему, упутио домаћинске речи да се у манастиру осећају као код своје куће и да су ту увек добродошли.


КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.