НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Призив Светог Духа за почетак школске године у Будимицма

У петак, дана 13. семптембра 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски посетио је општину Подгорач где га је дочекао парох будимачки јереј Синиша Мићановић. Епископ Херувим се овом приликом састао са начелником Гораном Ђанићем и његовим сарадницима уз пријатан разговор захвалио на бризи око обнове храмова парохије будимачке, али и на реализацији увођења верске наставе у ОШ Хинка Јухна Подгорач. У пратњи Епископа Херувима био је протонамесник Немања Клајић, службеник ЕУО и господин Војислав Николић.

Након тога служен је Чин призива Светога Духа на почетку школске године којим је началствовао протонамесник Немања Клајић.

Градска организација СДССа Вуковар је на челу са својим председником Срђаном Коларом уручила пакет школског прибора свим полазницима верске наставе.
Владика Херувим се овом приликом обратио сабранима, ђацима пожелео успех у новој школској години, да буду примерни и да се изграђују у јеванђелској истини и љубави. ”Вера није та која производи мржњу и нетолеранцију, вера је та која изграђује заједницу” – рекао је Владика Херувим.


КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.