НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Призив Светог Духа за почетак школске године у Болману

У суботу, дана 14. септембра 2019. године, Чин призива Светога Духа на почетку школске године у храму Светог архангела Михаила у Болману служио је Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски уз саслужење свештенства Епархије осечкопољске и барањске.

Молитви је присуствовао и начелник општине Јагодњак господин Стево Млинаревић.

Владика Херувим је по свршетку молитвеног чина проузнео срдачну беседу:
-У име Оца и Сина и Светога Духа!
Часни оци, драга децо, наставници и родитељи, нека је благословен данашњи дан када смо призвали име Божје и благодат Светога Духа да сиђе на ове малишане. Помолили смо се да Бог помогне ђацима да стичу науку Христову, да им и верска и световна наука буде на корист и да им благодат Светога Духа просветли срца. Требамо увек имати на уму да је благодат Божја присутна и да је ту Црква која нас сабира и даје благодатне дарове за живот у заједници са Богом.
Радујем се што сам могао са вама данас да учествујем у Чину призива Светога Духа и заиста се молим да благодат Божја буде са свима вама и да и у наредној школској години стичете науку Христову. Наука Христова је наука љубави, мира и истине којих је мало у овоме свету. Ако живимо Јеванђељем, ако живимо у Цркви Божјој онда смо на путу љубави, на путу истине и наде.
Ја се надам да ће кроз речи ваших вероучитеља и вашим доласцима у Цркву Божју ваши путеви бити омеђени истином, љубављу и јеванђелским начином живота.
Нека сте благословени и нека је благословено данашње сабрање у Болману! Заиста нас је благодат Божја сабрала, али и марљивост вероучитеља и свештеника.
Чули смо начелника Општине Јагодњак господина Стеву Млинарецића који је омогућио да се деца и свих крајева Барање данас овде саберу.
Нека сте благословени од сада и кроз сву вечност! Амин.КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.