НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Отворени Бранкови дани у Вуковару

ОТВОРЕНЕ ТРИНАЕСТЕ ПО РЕДУ КУЛТУРНЕ И ДУХОВНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ "БРАНКОВИ ДАНИ У ВУКОВАРУ"
У недељу, 29. септембра 2019. године Господње, при храму Преподобне мати Параскеве на Доброј води отворени су, тринаести по реду, Бранкови дани у Вуковару, с почетком у 16:00 часова.

Манифестацију је отворио председник организационог одбора Бранкових дана протојереј-ставрофор Миљен Илић и том приликом поздравио све присутне, представнике друштвеног, политичког и просветно културног живота ,те многобројну децу и сабрани народ.

У програму овогодишње манифестације учествовала су деца вртића "Вуковар 2" из Вуковара и Борова насеља- групе: „Бомбончићи“ , „Маце“ , „Облачићи“ и „Кактуси“. Ученици разредне наставе Основне школе Никола Андрић узели су учешћа у програму пригодним рецитацијама, плесом и драмским приказом. Ученици седмог и осмог разреда Основне школе Драгутин Тадјановић рецитовали су песме Бранка Радичевића. На самом крају програма, с четири песме, представила нам се певачка група "Наши корени" из Борова. Кроз програм су нас водили ученици Гимназије Вуковар, чији је текст написала и уредила професор доктор Љиљана Бајац Николић. Порука на отварању Бранкових дана у Вуковару гласи: ``Ићи смело напред, с његовом младалачком упорношћу, крчити нове путеве, али на своме рођеном тлу, не наслањајући се на туђе раме, не тражећи себи духовне хране из туђих руку у туђим школама и црквама ,већ остати оно што јесмо и што нам је дала наша крв, наша историја и традиција.``
На крају програма сви присутни су позвани на припремљено послужење испред храма Преподобне мати Параскеве, где је настављено једно лепо дружење вуковарских свештеника са сабраним народом.

У понедељак, 30. септембра 2019. године, с почетком у 10:00 часова, на Доброј води у Вуковару, у склопу тринаесте по реду културне и духовне манифестације ``Бранкови дани у Вуковару`` организован је интегрисани радни дан с ученицима Основних школа Драгутин Тадјановић и Никола Андрић из Вуковара.
У храму Преподобне мати Параскеве ученике и учитеље дочекао је протојереј-ставрофор Миљен Илић, те им је након молитве пожелео успешан рад и лепо дружење под столетним липама Добре воде.
У једној прелепој радној атмосфери учитељице су, заједно с вероучитељима, организовале радионице на тему Бранко Радичевић и храм Преподобне мати Параскеве. Након успешних радионица за све присутне припремљено је послужење и освежење од радних активности.

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.