НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Свети Нектарије прослављен у Јагодњаку

Веома свечано је прослављен Свети Нектарије у Парохији јагодњачкој у  Јагодњаку. Због унутрашњег уређења храма Св. Нектарија, Света Литургија је служена у древном храму Св. Оца Николаја у Јагодњаку. Светом Литургијом је началствовао Протојереј-ставрофор Владо Кљајић, парох у пензији, а саслуживали су му Протојереј-ставрофор Михајло Маријанац, парох у пензији, Стеван Кувежданин, парох кнежевовиноградски и Слободан Мајкић,надлежни парох јагодњачки.
Веома надахнуту беседу је произнео Прота Михајло Маријанац.
Лепо припремљена славска обележја колач и кољиво је припремила  Весна Мијачевић са породицом  из Бијелог Брда. Кумство за наредну годину је примила Роксанда Костић из Белог Манастира. Прота Слободан је захвалио браћи свештеницима и верном народу на саборовању поводом прославе Св. Нектарија.
После Свете Литургије сви смо се задржали у порти храма Св. Оца Николаја и Св. Нектарија. Послужење је припремљено за све присутне уз помоћ наших парохијана и наше Црквене општине.
Радујемо се да се ово народно саборовање  настави и даље и да овај "глас народа" се чује што даље и да нас буде још више наредних година на овом светом месту.
Срећа и радост, благодат преко моштију Светога Нектарија нас је окупила на ово свето место. Молитвама  Светог Нектарија, нека буде верном народу на здравље душе и тела. Данас дотичући се његових светих моштију у овом светом храму, после заамвоне молитве, прочитана је молитва за све присутне  и да нам се свима испуне наше жеље и молбе које смо принели заступништвом Св. Нектарија. Нека свима буде по речима Светога Нектарија, " Нико ми не може доћи, а да га ја не позовем, ни ти отићи, а да му не помогнем."
Свети оче Нектарије, помози свима нама и свима онима за које се молимо у овом светом месту.
Радуј се Свети Нектарије, Архијереју Божији!

Протојереј- ставрофор Слободан Мајкић, парох јагодњачки

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.