НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Учитељи модела Ц на тродневном стручном скупу у ВуковаруПротеклог викенда учитељи који предају српски језик и културу по моделу Ц имали су прилику учествовати у стручном скупу у организацији Српског културног друштва „Просвјета“.

Група учитеља из Далмације, Лике, Кордуна и Баније боравила је у Вуковару од 22.11. до 24.11.2019. године којом приликом су имали могућност упознати се и изменити искустава о раду и пракси.

Стручно усавршавање започело је предавањем у Заједничком већу општина у присуству председника Срђана Јеремића на ком су учитељи упознати с новим курикулумом српског језика и културе чија се објава у Народним новинама очекује ускоро. Након тога следило је предавање и презентација председнице Одбора за образовање ЗВО-а Милице Стојановић и учитељице Снежане Шевић о припремљеним уџбеницима који прате нови курикулум. Занимљивим предавањем о познатим вуковарским породицама и историји града Вуковара учитеље је кроз угодну шетњу градом упознао господин Боривој Чалић. Учитељи су у Вуковару имали прилику уз стручно вођење посетити и Градски музеј Вуковар, Музеј вучедолске културе те парк шуму Адица. Осим Вуковара, учитељи су посетили и Даљ, Патријаршијски двор где је учитеље угостио Епископ осечкопољски и барањски Господин Херувим те Културни и научни центар „Милутина Миланковића“ кроз који их је провео господин Ђорђе Нешић.

Након тродневног скупа учитељи модела Ц донели су закључке те саставили предлоге даљних активности који ће се реализирати у 2020.години креоз Центра за образоваље „Сава Мркаљ“ при Српском културном друштву „Просвјета“.

Стручно усавршавање учитеља модела Ц одобрило је и суфинансирало Министарство знаности и образовања. Тродневне семинаре и стручна усавршавања учитеља модела Ц СКД „Просвјета“ ће и даље подржавати, организовати и проводити те наставити одржавати контакте и добру сарадњу с учитељима широм Републике Хрватске.

Вест приредила Маја Матић

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.