НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Верници из Републике Српске посетили Јагодњак

Верници из Козарске Дубице и  околних подкозарских места су посетили храм Светог Оца Николаја и поклонили се моштима Св. Нектарија Егинског чудотворца у Јагодњаку.
Свету Литургију су служили Протојереј- ставрофор Владо Кљајић, парох у пензији и надлежни парох Протојереј-ставрофор Слободан Мајкић. Са поклоницима из Козарске Дубице је дошао и Јереј Саша Тошановић, парох из Међеђе.  Отац Саша је певао за певницом  и својим умилним гласом улепшао Литургијско славље. За певницом су певале и кћерке од Проте Слободана.
Прота Владо је проповедао и поучио све присутне. " Драга браћо и сестре, нека Господ услиши наше молитве благословом Св. Нектарија и Св. Оца Николаја. Нека Бог награди вашу жртву, да дођете у овај свети храм и поклоните се моштима Св. Нектарија егинског чудотворца. Треба сви да се радујемо, да имамо прилику да се поклонимо овако великом светитељу и Угоднику Божијем..."
Прото Слободан је поздравио све присутне и захвалио на духовном сабрању и поклоњењу моштима Светог Нектарија. Осврнуши се на догађања из досадашњих одлазака на Егину, поклоњењу моштима Св. Нектарија и сусретима са старцем Нектаријем Виталисом из Камаризе.
После заамвоне молитве, свештеници Владо и Слободан су прочитали молитве за здравље пред моштима Св. Нектарија, да свима сабранима око моштију Светога Нектарија, Господ услиши молитве и да буде на корист душе и тела.
Велики број поклоника је приступио Светој тајни причешћа и тако окупљени око Трпезе Христове, после Св. Литургије смо се сви послужили у порти храма, благодарећи Господу на овом дивном духовном сабрању.
Наши гости су обишли и цркву Св. Нектарија у изградњи, са жељом да се што пре и у овом светом храму служи Света Литургија.

Срећни и радосни, док смо се поздрављали с нашим гостима, они су изразили жељу да се ускоро видимо у још већем броју.

Радујте се Светитељи, Свети наши Оци Николаје и Нектарије, молите Бога за све нас!


Протојереј-ставрофор Слободан Мајкић, парох јагодњачки

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.