НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Заветни дан у Пачетину

На Духовски понедељак, Црква у Пачетину прославља Заветни Дан, своје заштитнике и молитвенике пред Престолом Свевишњега, Св. Апостоле Карпа и Алфеја.
Св. Литургију служио је протојереј ставрофор Душан Марковић, свештеник у пензији уз саслуживање месног пароха пачетинског и домаћина протонамесника Ненада Кесоње. Током Литургије, молитвеној заједници придружио се и бивши парох пачетински, а сада парох илочки, сестринске нам епархије сремске, протојереј ставрофор Предраг Азап.
По заамвоној молитви литијски се кренуло до Крста у пачетинским пољима, где су благословени сеоски усеви и скрушена срца умољен Господ да сачува село од леда, преобилних киша и других недаћа.
По повратку у св. храм освештана су славска обележја која је у име мештана принео г. Срђан Секулић са породицом, а за идућу годину кумства се прихватио г. Стефан Азап.
Протојереј ставрофор Душан Марковић поучио је окупљени народ о значају Заветног дана и нашег учешћа у њему, као и о нераскидивом савезу и заједници са Христом и међу нама.
Након Св. Литургије, заједница је настављена кроз трпезу љубави у порти храма.

протонамесник Ненад КесоњаКОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.