НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Посета амбасадорке Србије Епархији осечкопољској и барањској

У среду, дана 22. јула 2020. године, госпођа Мира Николић, амбасадорка Републике Србије у Хрватској посетила је Епархију осечкопољску и барањску.

Њену Екселенцију Миру Николић дочекао је Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим, заједно са службеницима ЕУО јерејем др Марком Шукундом и протонамесником Немањом Клајићем.

Састанку су присуствовали господин др Војислав Станимировић, председник Главне Скупштине СДСС, господин Срђан Јеремић, председник ЗВО, господин Срђан Колар, председник градске организације СДСС града Вуковара, господин Југослав Весић, начелник Општине Ердут, господин Јово Вуковић и Славиша Николић, супруг Њене Екселенције.

Сусрет је прошао у угодном разговору на актуелне друштвено политичке теме. На крају, Епископ Херувим се захвалио госпођи на труду и раду у Републици Хрватској, те на свему што је Њена Екселенција учинила на унапређењу односа Републике Србије и Републике Хрватске.

Амбасадорка госпођа Мира Николић захвалила се Епископу Херувиму на пријему и присутнима пожелела пуно среће у будућем раду, те изразила жељу у просперирање и опстанак српске заједнице на овим просторима.


КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.