НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Парастос невино пострадалим жртвама у ”Олуји”

У понедељак, 3. августа 2020. године, у Саборном храму Преноса моштију Светог Николаја Мирликијског Чудотворца у Вуковару одржан је парастос за све невино пострадале у погрому Српског народа у акцији хрватске војске Олуја. Парастос је служио Његово Преосвештенство Епископ г. Херувим уз саслужење свештенства Епархије осечкопољске и барањске.

Молитви у вуковарском храму Светог Николаја присуствовали су гђа Драгана Јецков, саборска заступница и потпредседница СДСС; г. Срђан Јеремић, председник ЗВО; г. Светислав Микеревић, председник Жупанијског већа; г. Срђан Колар, председник Градске организације СДСС Вуковарa; г. Ђорђе Ћурчић, дожупан Жупаније вуковарско-сријемске; г. Душан Јецков, председник жупанијске организације СДСС; и други представници друштвеног, културног и просветног живота града Вуковара као и верујући народ вуковарског краја.

"Црква је увек током историје имала благоразуман и увек у духу истине однос према свим жртвама које су невино пострадале. Увек је била ту да се за њих молимо, за њихово спасење и спасење њихових душа. У овом последњем страдању Српског народа заиста се искрено молимо и за оне који су учинили било који злочин и за оне који су пострадали у том злочину, да Господ једне уразуми, а друге прими у Царство Небеско. Искрено се надам да и наша Православна и Римокатоличка Црква заједно имају исту мисију у овм догађајима који су нажалост кроз историју донели многе тешкоће у односима два народа, и да у односу према жртви требамо сви бити сложни” - истакао је Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим.КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.