НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Четрдесетодневни помен патријарху Иринеју

У уторак, 29. децембра 2020. године, у дворској капели Светог првомученика и архиђакона Стефана у Даљу, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски служио је четрдесетодневни помен блаженопочившем патријарху Иринеју.

Блажено уснуће патријарха Иринеја затекло је Српску Цркву неспремном. Значај патријарха Иринеја, његова улога и велика дела тек ће почети да се откривају српском народу којег је неуморно водио ка Христу.
Епархиоти наше Епархије осечкопољске и барањске сећају се посете оца и патријарха Иринеја Саборном храму у Даљу. У богатој историји даљске вароши остаће заувек дубоко утиснуте стопе Његове Светости када је поводом хиротоније тада новоизабраног Епископа Херувима предводио црквене јерархе и началствовао Светом Архијерејском Литургијом, а његове свете руке хиротонисале и у чин Епископа увеле новог пастира богоспасаване Епархије осечкопољске и барањске.
На љубави и благој очинској речи остајемо патријарху Иринеју вечно захвални и сећамо се у својим молитвама сваког његовог доброг дела.КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.