НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Посета господина Гујона Епархији осечкопољској и барањској

Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим је на Бадњи дан 2021. године угостио господина Арно Гујона, директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, госпођу Сању Лакић, народну посланицу и чланицу Одбора за дијаспору и Србе у региону са њиховом пратњом.

Господин Гујон је заједно са Владиком Херувимом обишао две породице. У Трпињи се сусрео са породицом баке Милице Осић и породицом Миланковић, породицом која има четверо деце. Господина Гујона занимали су проблеми са којима се људи овде сусрећу. У разговору људи су поделили са њим своја надања и животне проблеме. Господин Гујон упознао се са начином живота и духом живљења Срба у Хрватској у којем се, како каже, осећа радост живљења као и код косметских Срба са којим је делио и добро и зло скоро две деценије.

Епископ Херувим, господин Арно и госпођа Сања причали су о стању Срба у Хрватској и свим стварима стратешки важнима за останак и опстанак нашег народа на својим вековним огњиштима.
Тема састанка је био и недавни земљотрес на подручју Петриње и Глине и о свим могућим начинима како помоћи људима који су остали кaко без крова над главом, тако и без својих храмова.

Господин Арно Гујон и госпођа Сања Лакић присуствовали су касније тога дана свечаном Божићном јутрењу и Светој архијерејској Литургији у манстиру Успења Пресвете Богородице у Даљ Планини.

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.