НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Помоћ Богословији Света Три Јерарха

Већ 20. годину за редом у организацији СДСС-а и Епархије осечкопољске и барањске уручена је помоћ Богословији Света Три Јерарха у манастиру Крки.

Као сваке године, и ове године акција је имала свог домаћина који је неуморно трудећи се координисао целокупном акцијом, а то је Градска огранизација СДСС-а Вуковар на челу са својим председником господином Срђаном Коларом.

Помоћ је уз присуство Епископа осечкопољског и барањског г. Херувима уручена оцу Севастијану (Гордону), игуману манастира Крка.

Месница Бођирковић је као и до сада Богословији дала свој прилог у виду обраде меса и месних прерађевина.

Све наше националне и политичке организације на територији вуковарско-сремске и осјечко-барањске жупаније су учествовале у прикупљању финансијске помоћи да би ова акција била успешна.

Овим поводом захваљујемо се свим институацијама, политичким представницима и појединцима што су препознали важност организовања овакве помоћи нaјстаријој просветној установи српског народа.


На новој, редовној донацији са истока Хрватске, похвалним речима је Епископ осечкопољски и барањски изјавио:Игуман манастира Крка отац Севастијан, поред захвалности донаторима, изјавио је и следеће:
У изјави за Прес службу СДСС-а, господин Срђан Колар је изразио задовољство чињеницом, да је јубиларна двадесета организација прикупљања и слања помоћи, припала вуковарском огранку рекавши:


Преузето са странице sdss.hr


КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.