НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Надбискуп ђаковачко-осјечки Г. Ђуро Хранић у посети Епископу осечкопољском и барањском Г. Херувиму


Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим, примио је 24. марта 2021. године у Епископској резиденцији у Даљу Његову Екселенцију надбискупа ђаковачко-осјечког Г. Ђуру Хранића.
Његово Преосвештенство је пожелео добродошлицу надбискупу и његовој делегацији и захавлио се на указаној части што се надбискуп одазвао на његов позив, будући да се пријем није могао раније уприличити због неповољне здравствене ситуације узроковане пандемијом корона вируса.
У духу братског дијалога, саговорници су се сагласили да једнаки изазови и искушења, првенствено везани за демографска и пастирска питања, који су претња не само вредностима које су у темељу данашње Европе и света, него и људском достојанству, стоје пред свим хришћанима, и да као такви захтевају сагледавања, промишљања и прегнућа свих.

Пријему су присуствовали помоћни бискуп монсињор г. Иван Ћурић, секретар надбискупског ординаријата велечасни Домагој Лацковић и службеници Епархијског управног одбора протојереји Марко Шукунда, Немања Клајић и ђакон Војислав Николић.
КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.