НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Посета директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама нашој Епархији

У петак, 14. маја 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим угостио је господина Владимира Рогановића, директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама при Министарству правде Републике Србије.

Епископ Херувим обишао је заједно са господином Рогановићем Саборни храм и Српски дом у Вуковару, храм Преподобне матере Параскеве у Вуковару и богомољу и парохијски дом у другој парохији боровонасељској (Липовача).

Господин Владимир Рогановић се поклонио Светој Петки и упознао се са лепотама храма на Доброј Води и његовог пејзажа, те посетио споменик Бранка Радичевића у непосредној близини храма.

Епископа Херувима и директора Рогановића у Српском дому дочекао је господин Јово Вуковић који је имао прилику да Епископу Херувиму и господину Рогановићу представи целокупни ток изградње и коначни изглед и потенцијал овог здања које ће имати кључну улогу у верском и културном животу Срба града Вуковара чију је изградњу помогла Влада Републике Србије.

Епископ Херувим и господин Владимир Рогановић водили су разговор како о досадашњој сарадњи, тако и о будућим плановима за обнову и изградњу на простору Епархије осечкопољске и барањске.

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.