НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

ЈЕРЕЈ БОЈАН МАЈСТОРОВИЋ (1981-2015)

На сеоском гробљу у Мирковцима поред Винковаца, 18. маја 2015. године, сахрањен је јереј Бојан Мајсторовић, парох из Сотина.
Поводом његовог упокојења, прво, Свету зауокојену Литургију служио је, у мирковачком храму Светог оца Николаја, Епископ осјечкопољски и барањски, Преосвећени Лукијан, уз саслужење свештенослужитеља из више епархија. Након Литургије служено је опело, којем је, поред чланова породице и родбине, присуствовао велики број верника и поштовалаца оца Бојана из шире околине.
Над одром оца Бојана беседу је одржао Преосвећени Лукијан, нагласивши да је овај свештеник био пример вредног посленика на њиви Господњој, као и да ће Епархија осјечкопољска и барањска, у сваком смислу, помоћи удовој попадији да подигне њихову децу.
У име школских колега из богословских и студентских дана од оца Бојана опростио се протојереј-ставрофор Дарко Ђого, декан Богословског факултета у Фочи, а у име свештенства Епархије осјечкопољске и барањске протојереј-ставрофор Слободан Блажић.

Јереј Бојан Мајсторовић је рођен у Винковцима, 16. октобра 1981. године, од оца Марка и мајке Анђелке. Основну школу завршио је у Мирковцима. Средње богословско образовање стекао је у Богословији Светог Петра Дабробосанског у Фочи, од 1996-2001. године. Након тога, апсолвирао је на фочанском Богословском факултету Светог Василија Острошког.
Надлежни Епископ осјечкопољски и барањски Г. Лукијан рукоположио га је у чин ђакона 2009. године, те га распоредио да служи у Вуковару. Следеће године, Владика Лукијан га рукополаже за презвитера и поставља на Парохију сотинску, давши му на духовно старање још вернике Српске православне цркве из околних села: Мохово, Шаренград, Опатовац и Миклушевци.
Након кратке болести, отац Бојан се упокојио у Господу 15. маја 2015. године. Иза себе је оставио супругу Драгојану, сина Андреја и кћерку Емилију.КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.