НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Одржани Бранкови дани у Вуковару

Петнаеста по реду КДМ ”Бранкови дани у Вуковару” одржана је у шест веома садржајних програмских дана.

Отворење манифестације почело је представљањем певачких група: 12. септембра одржан је 7. Фестивал етно музике Вуковар 2021.г. у оганизацији удружења „Чувари српског идентитета“ из Вуковара, а 14. септембра одржан је Солистички концерт у организацији Ансамбла народних игара СКД "Просвјета" Вуковар и ВСПД „Јавор“ Вуковар.

Понедељак и петак, 13. и 16. септембра, Основне школе Бршадин, Драгутин Тадијановић и Никола Андрић Вуковар имале су интегрисани радни дани у оквиру Бранкових дана.

У суботу, 25. септембра 2021. године, одржан је „Час на отвореном о Бранку Радичевићу“ за ученике средњих школа: Гимназија-Вуковар, Економска школа-Вуковар и Техничка школа Никола Тесла (Вуковар).

У недељу, 3. октобра 2021. године, одржан је последњи програмски дан и свечано затварање манифестације уз произношење петнаесте по реду беседе у оквиру КДМ „Бранкови дани у Вуковару“ и додела награде „Ружица Радичевић за најбољи литерарни рад на тему „Мостови“.

Ове године учешћа је узело 76 ученичких литерарних радова из 9 основних и 3 средње школе. Сви програмски садржаји одржани су поред храма Преподобне мати Параскеве на Доброј води у Вуковару.КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.