НОВОСТИ ЕпископЕпархијаПарохије Линкови Архива Стари сајт

Свети Нектарије прослављен у Јагодњаку

Свети Нектарије је веома свечано прослављен у парохији јагодњачкој у Јагодњаку.
На светој Литургији је началствовао протојереј-ставрофор Владо Кљајић, свештеник у пензији, уз саслужење протојереја-ставрофора Слободана Блажића, пароха боровонасељског и протојереја-ставрофора Слободана Мајкића, надлежног пароха јагодњачког.

Светој Литургији су присуствовали верници из већине места Епархије осечкопољске и барањске. Веома надахнуто је проповедао прота Слободан Блажић, указујући на велику силу и моћ Божију, а тако велику моћ Светог Нектарија, који је учинио да ово село постане познато у целој нашој Епархији, а и шире.

Славско кољиво и колач су припремиле: Милена Влашић из Белог Манастира и Јасминка Миољевић из Тење. После освећења славских дарова у част Светога Нектарија, прота Слободан Мајкић је подигао залог славског колача и позвао ко ће се прихватити кумства за наредну годину. За кумство се јавило петоро кумова. Заиста величанствено и необјашњиво.

Прота Слободан се захвалио свештеницима, а тако и свим присутним верницима на присуству Светој Литургији, поменувши једно од великих чуда Светог Нектарија на острву Евији, које се десило на дан његове канонизације 1961. године. Исти дан Свети Нектарије је одслужио Свету. Литургију са тадашњим Евијским архимандритом Јаковом Цаликисом, сав присутни народ је видео Светог Нектарија од почетка до краја Свете Литургије.

После освећења славских обележја, сав присутни народ је послужен под сеницом у црквеној порти. Током послужења, верници су обишли храм Светог Нектарија уз жељу да га што пре завршимо, тј. да се што пре заврши фрескопис и да се храм освети на радост свих нас!

Свети оче Нектарије, моли Бога за нас!

КОНТАКТ
Епархија осечкопољска и барањска
31226 Даљ, Загребачка 2а - Патријаршијски двор
Хрватска

тел/факс (+385) 31-590-020
e-mail: episkop@eparhijaosecka.hr
euodalj@eparhijaosecka.hr

Уредништво сајта
тел. (+385) 99-3512-888
e-mail: info@eparhijaosecka.hrПрава на објављени садржај задржава
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ОСЕЧКОПОЉСКА И БАРАЊСКА
Садржај је доступан за преузимање уз обавезно навођење извора.