ПРОСЛАВА НЕДЕЉЕ ПРАВОСЛАВЉА У КНЕЖЕВИМ ВИНОГРАДИМА И КАРАНЦУ

Кнежеви Виногради


У храму Ваведења Пресвете Богородице у Кнежевим Виноградима, 24. фебруара 2018. године, литургијски и молитвено је прослављена Теодорова субота. Велики  број верника и деце је приступио Светој Тајни причешћа, која нас уводи у живу заједницу са Васкрслим Господом.
У Кнежевим Виноградима се овом приликом, због административних обавеза  према Парохији у Каранцу,   одржао програм поводом прославе Недеље Православља.
Наиме, после заамвоне молитве освећено је жито, а потом је надлежни парох протојереј-ставрофор Стеван Кувежданин одржао пригодну беседу. После беседе школска деца су извела програм у спомен  победе Православља над иконоборачком јереси и другим јересима у историји Цркве Христове.


Каранац


На почетку Великог и Часног васкршњег поста, у храму Светог  Стефана Штиљановића у Каранцу, 25. фебруара 2018. године, литургијски и молитвено је прослављена и обележена једна од највећих победа Цркве, победа Православља над иконоборачком јерејси. Свету Литургију служио је надлежни парох протојереј-ставрофор Стеван Кувежданин, а појала су школска деца и благочестиви народ.   Сви присутни су се сјединили  са Васкрслим Господом кроз Свету тајну причешћа.
После отпуста, школска деца су изнела пригодан програм у  част победе Православља над иконоборцима и свим лажним учењима.

 

 

назад