ПРОСЛАВЉЕНА ПАРОХИЈСКА СЛАВА У БОРОВУ НАСЕЉУ

Молитвена прослава Патрона Борова Насеља - Светог краља Дечанског започела је вечерњим богослужењем уочи празника, које је у парохијском храму служио протојереј-ставрофор Слободан Блажић, надлежни парох. На дан Славе, у присуству великог броја верника, Свету Литургију су служили свештенослужитељи из околних места: протојереј-ставрофор Чедо Лукић, Архијерејски намесник боровски и парох Прве парохије у Борову, протојереј-ставрофор Јован Клајић, пензионисани парох ердутски, протојереј-ставрофор Саша Кузмановић, парох трпињски, протонамесник Ненад Лазић, парох Друге парохије у Тењи и ђакон Срђан Лукић из Борова Насеља. Певницу је водила група вероучитеља и студената Богословског факултета.

Кум о Парохијској слави био је Зоран Којић из Борова Насеља. Поред прилога за обогаћивање црквеног инвентара, после славског обреда овогодишњи кум је у име свог кумовања уприличио послужење за присутни народ Божији.

Након што је кумство преузела Аница Радуловић из Борова Насеља, прота Чедо је одржао празничну беседу, уједно честитајући Славу верницима из Борова Насеља.

Прослава Црквене славе употпуњена је свечаном трпезом љубави, коју је Црквена општина приредила у Парохијском дому.

 

назад